woensdag, 5. juni 2013 - 8:10 Update: 24-09-2018 17:40

Roetdeeltjes grote brand chemisch bedrijf ELD ongevaarlijk

Foto van brand Oosterhout | Mathijs Bertens
Foto: Mathijs Bertens
Oosterhout

Bij het chemisch bedrijf ELD (European Liquid Drumming) gelegen op het industrieterrein in Oosterhout heeft dinsdagavond een zeer grote brand gewoed.

Vrijwel direct na het uitbreken van de brand is de brandweer in de wijde omgeving gaan meten of er schadelijke stoffen waren vrijgekomen. Maar de meetresultaten wezen uit dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was ontstaan, zo heeft de politie bekendgemaakt. Bij de brand bij ELD zijn wel roetdeeltjes neergedaald bij omliggende bedrijven. Deze roetdeeltjes vormen geen gevaar voor de volksgezondheid. Bedrijven kunnen vanochtend vroeg dus gewoon aan de slag, zo meldt de gemeente Oosterhout.

Om 23.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brand was rond 21.15 uur uitgebroken na een explosie die plaatsvond in een opslagloods van het bedrijf aan de Zeilmakerweg. Er was op dat moment niemand in het bedrijf aanwezig. Er is niemand gewond geraakt, zo laat de gemeente weten.

Bij het bedrijf worden chemicaliën verpakt in vaten.  De brandweer rukte met groot materieel en meerdere korpsen uit om de brand in in het bedrijf te bedwingen. De brand ging gepaard met grote zwarte wolken die van veraf te zien waren. Het luchtalarmging af  en er werd opgeschaald naar Grip2 zeer grote brand. De brandweer en gemeente adviseerden inwoners ramen en deuren gesloten te houden.