vrijdag, 15. november 2013 - 8:41 Update: 03-07-2014 0:49

Rotterdamse agente hielp bij verbergen geld drugsdealer

Rotterdamse agente hielp bij verbergen geld drugsdealer
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Miranda de L. (37), agente bij de eenheid Rotterdam, wordt verdacht van het verbergen van geld welke verkregen was door de verkoop van drugs. Dit meldt het AD.

Het geld werd door de vrouwlijke diender bewaard bij haar familie. Bij een zoeking werd er 15.000 euro gevonden verstopt in een kussentje. Naast het geld werd ook de verpakking van een kroatische pistoolmitrailleur gevonden. De politie vermoed dat het geld en de verpakking van drugsdealer Fouad A. (37) uit Barendrecht is. De L. had enige tijd een verhouding met de handelaar in drugs. Enige tijd voordat het geld werd gevonden is de agente al aangesproken door de korpsleiding op haar contacten met de crimineel.

Tijdens de een rechtzaak zei de officier van justitie dat de agente moet hebben geweten dat A. verschillende simkaarten gebruikte voor zijn telefoon en over grote hoeveelheden contant geld beschikte. Tegen de agente werd een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een jaar geeist. Het licht in de lijn van verwachting dat de agente ontslagen zal worden.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):