donderdag, 8. augustus 2013 - 11:58 Update: 03-07-2014 0:54

Ruim tweehonderd dure jassen gestolen uit kledingszaak Amsterdam

Ruim tweehonderd dure jassen gestolen uit kledingszaak Amsterdam
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Bij kledingzaak Beverly Beethoven aan de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid zijn in de nacht van zondag 14 op maandag 15 juli ruim tweehonderd dure merkjassen gestolen.

In het holst van de nacht, even na 02:00 uur, verschaft een man zich toegang tot de winkel. Binnen stopt hij jassen in grote tassen. Om zijn buit naar buiten te brengen moet hij meerdere keren op en neer lopen. Even nadat de dief de winkel om 03:15 uur verlaat, rijdt een witte bestelbus, mogelijk een Volkswagen Caddy, weg in de richting van de Stadionweg. Vermoedelijk heeft de dader gebruik gemaakt van deze auto.

Een klein uur later is dezelfde man terug, met lege tassen. Weer vult hij de tassen met kleding. Iets na vier uur 's nachts vertrekt de man. En weer is daar de witte bestelbus, die opnieuw wegrijdt richting de Stadionweg. Uit het onderzoek van de politie blijkt dat er waarschijnlijk een tweede man betrokken is bij de diefstal van deze partij kleding. In totaal zijn er ruim 200 jassen gestolen. De daders zijn op camerabeelden vastgelegd. Het gaat om jassen van de merken Para Jumper, Canada Goose, IQ Berlin en Peutery. 

Provincie:
Blik op 112: