maandag, 24. juni 2013 - 13:16 Update: 03-07-2014 0:55

Ruwaard van Putten ziekenhuis failliet

Foto van ziekenhuis | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Maandag heeft de rechtbank in Den Haag het faillissement van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse uitgesproken.

Salarissen
Directe aanleiding voor het vandaag uitgesproken faillissement is dat het ziekenhuis niet in staat is de salarissen over juni te betalen.

De rechtbank heeft mr. Henri Bentfort van Valkenburg en mr. Martijn Vermeeren aangesteld als curatoren. ‘Beide curatoren zijn in gesprek met een aantal overnamepartijen uit de zorgsector om een doorstart van het ziekenhuis te realiseren.  Hierover moet eind deze week duidelijkheid zijn’, meldt het Ruwaard van Puttenziekenhuis maandag. 

Ver gevorderd stadium
Beide curatoren zijn in een ver gevorderd stadium in gesprek met een aantal overnamepartijen uit de zorgsector om een doorstart van het ziekenhuis te realiseren. 

Zorgverlening patiënten gaat door
De zorgverlening aan patiënten gaat vooralsnog onveranderd door. De  zorgverzekeraars garanderen de zorgverlening en patiëntveiligheid in het kader van hun wettelijke zorgplicht. 

Afbouwscenario voorbereid
In samenwerking met de Inspectie voor de Gezondheidszorg wordt gelijktijdig met het onderzoek naar een doorstart een afbouwscenario voorbereid. Als er op korte termijn geen doorstart kan worden gerealiseerd, zal dit plan worden uitgevoerd. De Inspectie moet dit scenario formeel goedkeuren voordat het in gang wordt gezet. 

Niet op eigen kracht
Sinds november vorig jaar is duidelijk dat het Ruwaard van Putten ziekenhuis niet op eigen kracht kan voortbestaan. De Raad van Bestuur overlegt sindsdien met een aantal zorgpartijen over een overname waarbij het ziekenhuis voor de regio behouden blijft.