vrijdag, 6. september 2013 - 9:42 Update: 03-07-2014 0:52

Samir A. vrijgelaten maar mag Nederland niet uit

Foto van gevangenis | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Samir A. is vrijdag voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Tijdens zijn periode van voorwaardelijke invrijheidstelling, ruim vier jaar, dient Samir A. zich, naast de standaardvoorwaarde dat hij geen nieuwe strafbare feiten mag plegen, te houden aan een aantal bijzondere voorwaarden.

Deze voorwaarden zijn een meldingsplicht, een gebiedsverbod voor de gemeenten Den Haag en Zoetermeer, een contactverbod met een aantal personen, een verplichting om in Nederland te wonen en te blijven en een mediaverbod.

Het OM heeft besloten dat Samir A. in Nederland dient te wonen en te blijven in het belang van de openbare veiligheid en ter voorkoming van nieuwe strafbare feiten. Het OM vindt dat het belang van de openbare veiligheid zwaarder weegt dan de inbreuk op zijn bewegingsvrijheid. Controle hierop gebeurt door elektronisch toezicht en het inhouden van zijn paspoort.

Samir A. werd veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 en 9 jaar door respectievelijk het hof Amsterdam (17 september 2007) en het hof Den Haag (2 oktober 2008) voor het voorbereiden van een (terroristische) aanslag.

Provincie:
Tag(s):