vrijdag, 7. juni 2013 - 21:06 Update: 03-07-2014 0:56

Schaamteloos gegraai zorgtop moet stoppen

Foto van eurobiljetten geld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten moet alles gedaan worden om het gegraai van zorgmanagers te stoppen.

'Elke keer is het weer raak. De ene bobo verdient 170.000 euro voor 7 weken werk, de ander graait 7 ton voor 8 maanden werk. Het maakt me niet uit hoe, maar dit moet afgelopen zijn. Overal wordt zorgpersoneel de laan uit gestuurd, maar aan de top gaat het gegraai door.'

Leijten wil dat staatssecretaris Van Rijn een einde maakt aan zorginkomens boven het inkomen van de premier en riante ontslagvergoedingen zoveel mogelijk terugvordert. `Kijk naar Cordaan. Bij deze zorginstelling verliezen honderden tot duizenden mensen hun baan, maar Karel Verwey krijgt inclusief ontslagvergoeding meer dan 5 ton. We hebben nu een wet die hier een einde aan zou moeten maken, maar managers hebben zeven jaar de tijd om hun inkomen onder de Balkenendenorm te krijgen. Dat is in tijden van bezuinigingen veel te lang. Het kabinet moet aan tafel met de zorgsector om dit sneller voor elkaar te krijgen.' Daarnaast stelt Leijten voor dat er een eind wordt gemaakt aan alle riante vertrekregelingen.

Volgens Leijten moet er een einde komen aan de banencarroussel die zorgbestuurders voor zichzelf hebben gecreeerd. `De zorg zou te duur worden, maar ondertussen maken verzekeraars een miljardenwinst en schuiven de old boys elkaar idioot dik betaalde baantjes toe', aldus Leijten.

 
Categorie:
Tag(s):