maandag, 12. augustus 2013 - 11:51 Update: 03-07-2014 0:53

Scheepvaart-ongeval Zeeland kent twee doden

foto van politieboot | fbf archief
Foto: fbf archief

Inmiddels is meer duidelijk over het aantal slachtoffers na de aanvaring tussen een tanker en een motorboot. De slachtoffers zijn een man (61) en een vrouw (63) uit Hulst.

Vanmorgen om elf uur is er op het Kanaal door Zuid-Beveland tussen de Postbrug en de Vlakebrug een aanvaring geweest tussen een Duitse gastanker en een Belgisch motorjacht. Daarbij is een echtpaar uit Hulst om het leven gekomen. De man (61) en vrouw (63) uit Hulst waren de enige opvarenden, tezamen met hun hond. De hulpverleningsoperatie kwam meteen op gang en er zijn met meerdere duikploegen het water in gegaan.

Om kwart over twaalf is het eerste slachtoffer (vrouw) in het water aangetroffen en aan land gebracht. Zij is gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze begin van de middag is overleden. Omdat men uitging van de mogelijkheid dat er vier opvarenden aan boord van het jacht waren, is verder gezocht. Rond twee uur is het gelukt de boot vanonder de tanker te halen. De boot werd door de brandweer met een kraan tegen de kant aan getrokken zodat men de boot op kon. Op de boot is het tweede slachtoffer aangetroffen. Rond half vijf werd duidelijk dat het om het echtpaar uit Hulst ging en dat er geen andere opvarenden meer werden vermist. Inmiddels is de boot weggesleept voor nader onderzoek. Dit onderzoek wordt geleid door de Landelijke Eenheid van de politie en zal naar verwachting enige weken in beslag nemen.

Provincie: