zondag, 12. mei 2013 - 10:11 Update: 03-07-2014 0:58

Scheidsrechters lopen klappen op tijdens wedstrijden

Foto van scheidsrechter met gele kaart | EHF
Foto: EHF

Tijdens voetbalwedstrijden zijn afgelopen zaterdag twee scheidsrechters mishandeld door spelers. Tijdens de kampioenswedstrijd tussen Haarsteeg 8 en RWB 6 uit Waalwijk is zaterdagavond de scheidsrechter tegen de grond gewerkt en heeft klappen gekregen.

In de 83e minuut van de wedstrijd sloeg de vlam in de pan nadat de scheidsrechter de aanvoerder van RWB een gele kaart wilde geven. De voetballer ging de scheidsrechter te lijf en nam hem in een houdgreep. Hierna kreeg de scheidsrechter enkele klappen van de aanvoerder. Hierna kwamen supporters het veld op om de boel te sussen. De aanvoerder van RWB is door de politie aangehouden en zal worden gehoord. De scheidsrechter is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Een speler van de thuisploeg liep verwondingen op aan zijn hoofd. De politie doet onderzoek naar het incident.

Ottoland

Een 47-jarige scheidsrechter uit Gorinchem is tijdens een voetbalwedstrijd geslagen. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 11 mei 2013 op een voetbalterrein aan de Bloklandsekade in Ottoland.

De mishandeling vond plaats in de laatste minuten van een finalewedstrijd in de B1 categorie. Ambulancepersoneel controleerde de scheidsrechter maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Direct hielden agenten een 17-jarige voetballer uit Dordrecht aan. De jongen legde een verklaring af maar de politie gaat verder met het onderzoek omdat niet precies duidelijk is wat er gebeurd is. De jongen is in de loop van de avond vrijgelaten.