zondag, 15. september 2013 - 10:59 Update: 03-07-2014 0:52

Schoonmoeder en zwager gewond na inrijden met auto

Foto van ambulance en politie in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Oude Pekela

Zaterdagavond heeft de politie in een woning aan de J. Kammingastraat in Wildervank een 28-jarige man uit Wildervank aangehouden voor poging tot doodslag. Dit meldt de politie zondag.

'De Wildervanker wordt ervan verdacht dat hij na een forse ruzie met familie is ingereden op zijn 52-jarige schoonmoeder uit Oude Pekela en zijn 27-jarige zwager uit Hoogezand', aldus de politie.

Ruzie
De verdachte was na een ruzie met zijn 25-jarige vrouw naar de woning van zijn schoonouders in Oude Pekela gereden. Hierbij bedreigde hij zijn vrouw met bepaalde bewoordingen met de dood. In de woning gaf de verdachte zijn schoonmoeder een klap in het gezicht. 

Vervolgens werd de Wildervanker door zijn schoonvader en zwager de woning uitgewerkt. Ook vielen hier over en weer klappen. Uiteindelijk stapte de 28-jarige in zijn auto om vervolgens achteruitrijdend zijn zwager en schoonmoeder aan te rijden. 

Gewond
Beiden raakten gewond door de aanrijding. De Hoogezandster was direct naar het ziekenhuis gegaan voor nader medisch onderzoek. Hieruit bleek dat hij schaafwonden en kneuzingen aan zijn rug had opgelopen. 


Kort na het incident wist de politie de man in Wildervank op te sporen en in te rekenen. Daar de verdachte onder invloed verkeerde en diverse getuigen hadden gezien dat hij in een auto had gereden, werd een ademanalysetest afgenomen op het politiebureau. 

Deze test wees uit dat de 28-jarige 1,55 promille alcohol (680 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte wordt ingenomen. Hij werd daarna in een cel ingesloten. Van zowel de schoonmoeder als zwager wordt aangifte opgenomen. De vrouw van de verdachte heeft al aangifte van de bedreiging gedaan.