donderdag, 9. mei 2013 - 11:04 Update: 03-07-2014 0:58

Schutter heeft kraai in vizier maar schiet wielrenner van zijn fiets

foto van wielrenner | fbf
Foto: fbf

Een 62-jarige wielrenner uit Loon op Zand raakte woensdagochtend 8 mei 2013 gewond door een kogeltje uit een luchtbuks. Het incident gebeurde rond 10.50 uur op de Nieuweweg in Dongen.

De man voelde tijdens het fietsen onverwacht een klap regen zijn rechterkuit. Er zat een wondje ter grootte van een halve centimeter in zijn scheenbeen, terwijl er op zijn kuit een dikke blauwe bult ontstond. De man ging per ambulance naar het ziekenhuis, waar een kogeltje uit zijn been werd verwijderd.

Schieten op kraai

Agenten stelden een onderzoek in en kwamen uit bij een 56-jarige man uit Dongen. Hij gaf meteen toe dat hij verantwoordelijk was voor het ongeval en niet gericht op de passerende fietser had geschoten. De 56-jarige man moest mee naar het politiebureau voor verhoor en zijn luchtbuks werd in beslag genomen. Hij vertelde dat hij had geschoten op een kraai. De kraai belaagde een eendennest in een knotwilg tegenover zijn huis. Het was zijn bedoeling geweest om de kraai weg te jagen, waarbij hij ongelukkigerwijs en onbedoeld de fietser had geraakt, aldus de verdachte. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
 

Provincie:
Blik op 112: