zondag, 5. mei 2013 - 11:25 Update: 03-07-2014 0:58

Sein brand meester bij grote brand Alkmaarse autosloperij

Foto van brandweerman perslucht gebouw | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Alkmaar

Zondagochtend is in Alkmaar even voor 10.00 uur een grote brand uitgebroken bij een autosloperij aan de Marconistraat op het industrieterrein.

De brandweer kreeg om 09.54 uur de eerste melding van de brand aan de Marconistraat, gelegen ten oosten van de stad Alkmaar, en rukte massaal met veel mensen en materieel uit naar de brand.

Ramen en deuren sluiten
‘Vanwege de grote hoeveelheid rook die bij de brand vrijkomt werd omwonenden, met name in Ouddorp,  geadviseerd de ramen en deuren gesloten te houden’, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord op haar website.

Asbest
In het dak van het pand waar de brand woedde zit asbest. 'Hierdoor zijn op het terrein van de autosloperij en de naastgelegen bedrijven kankerverwekkende asbestdeeltjes terechtkomen. Deze worden door de brandweer verwijderd. Er zijn ook polyester deeltjes terechtgekomen in de nabijgelegen woonwijk. Deze zijn onschadelijk en kunnen door de omwonenden zelf veilig worden opgeruimd', meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. 

Brand meester;geen gewonden
Rond 11.30 uur meldde de Veiligheidsregio dat de rookwolken minder werden. Evene voor 12.00 uur werd het sein 'Brand meester' afgegeven. Naar verwachting is de brandweer nog wel enkele uren bezig met de nabluswerkzaamheden. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen, over de oorzaak is nog niets bekend en zal een onderzoek meer duidelijkheid moeten geven. 

 

 
Provincie: