donderdag, 26. september 2013 - 10:45 Update: 03-07-2014 0:51

ŠKODA lanceert Rapid Spaceback vanaf € 16.290,-

foto van nieuwe Scoda
Leusden

Met de nieuwe Rapid Spaceback, die vanaf 7 november in de showroom staat, heeft ŠKODA een zeer interessante nieuwkomer in huis. Qua design en interieurruimte, maar ook wat prijzen betreft. Deze beginnen bij € 16.290,- voor de 1.2 TSI Greentech, die met 20% bijtelling al vanaf € 114,- per maand zakelijk is te rijden.

ŠKODA betreedt met de Rapid Spaceback voor het eerst het populaire segment van compacte auto's. Daarmee krijgen ŠKODA-rijders nog meer keus in de klasse tussen de Fabia en Octavia. De nieuwkomer is een hatchback met de looks van een combi en daarmee een novum voor het merk. Vanzelfsprekend beschikt de ŠKODA Rapid Spaceback over de vertrouwde, praktische ŠKODA-kwaliteiten, aangevuld met een dynamisch en verfrissend design. Daarmee zal de ŠKODA Rapid Spaceback in de smaak vallen bij gezinnen die beseffen dat praktisch gebruiksgemak weliswaar voorop moet staan maar daarmee niet blind zijn voor de mooie dingen in het leven. Zoals het een ŠKODA betaamt, is de Rapid Spaceback ruim, zit hij vol Simply Clever-oplossingen, biedt hij een goede bescherming, zijn er interessante manieren om hem te personaliseren, verbruiken de motoren weinig brandstof en is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend.

Met zijn interieurruimte is de nieuwe ŠKODA Rapid Spaceback de nieuwe benchmark in het meest populaire Europese marktsegment. Ook de bagage-inhoud behoort met 415 respectievelijk 1.380 liter (met neergeklapte achterbank) tot de grootste in zijn categorie. Bijna alle TSI- en TDI-motoren zijn uitgerust met Greentech-technologie, bestaande uit onder andere een start/stopsysteem en een regeneratief remsysteem. Hierdoor vallen zowel de 1.2 TSI als de handgeschakelde 1.6 TDI motoren in de 20% bijtellingscategorie. Voor benzinerijders zijn er de 1.2 TSI 63 kW / 86 pk met handgeschakelde 5-bak, de 1.2 TSI 77 kW / 105 pk met handgeschakelde 6-bak en de 1.4 TSI 90 kW / 122 pk met 7-traps DSG-automaat. Diesel rijden kan in de 1.6 TDI 66 kW / 90 pk met handgeschakelde 5-bak of 7-traps DSG-automaat of de 1.6 TDI 77 kW / 105 pk met handgeschakelde 5-bak. Qua uitrusting begint de reeks met de Active, die standaard al ABS, ASR en ESC heeft, plus onder meer een 40/60 gedeeld neerklapbare achterbank, Radio/CD-speler Blues, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, gordijnairbags, elektrisch bedienbare ramen vóór, een in hoogte en diepte verstelbaar 3-spaaks stuurwiel, een bagagenet en dagrijverlichting.

De Comfort voegt daar airconditioning, Radio/CD-speler Swing, een klein lederpakket en mistlampen aan toe. De Ambition heeft verder onder meer een uitgebreide boordcomputer, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, cruise control, chroomdetails in het interieur, MDI en multifuntioneel lederen stuurwiel. De Elegance overtreft dit met nog meer chroom binnenin, een Climatronic elektronisch geregelde airconditioning, zes luidsprekers, een Bluetooth handsfree carkit, parkeersensoren achter, lichtmetalen velgen, hoogteverstelling op beide voorstoelen en een middenarmsteun vóór. Om de Rapid Spaceback nóg aantrekkelijker te maken voor de zakelijke markt, zijn er van de Ambition en Elegance direct vanaf de introductie Businessline-uitvoeringen beschikbaar. Voor een kleine meerprijs vanaf € 300,- biedt de Ambition Businessline onder andere 15-inch lichtmetalen velgen, Bluetooth telefoonvoorbereiding met stuurwielbediening, HHC (Hill Hold Control), mistlampen met corner-functie, een bandenspanningscontrolesysteem en een navigatiesysteem met Europese kaart. Zaken die bovenop de toch al royale uitrusting van de Ambition komen. De Elegance Businessline voegt hier nog extra's als Sunset (extra donker getinte ramen achter), 16-inch lichtmetalen velgen en stoelverwarming aan toe.

Categorie:
Tag(s):