vrijdag, 15. februari 2013 - 19:23

Slimme bejaarde (83) zorgt ervoor dat vier jonge inbrekers worden aangehouden

Rotterdam

Vier Rotterdamse mannen van 18, 19, 19 en 22 jaar zijn aangehouden omdat zij worden verdacht van een poging woninginbraak op de Essenburgsingel in Rotterdam.

De 83-jarige bewoonster waarschuwde zelf de politie, die kort na de melding de mannen voor de deur kon aanhouden.

Als er zaterdag 9 februari even voor middernacht bij de 83-jarige bewoonster wordt aangebeld, besluit zij, gezien het tijdstip niet open te doen. De deurbel blijft gaan en de vrouw kijkt uit haar raam. Zij ziet de man die bij haar staat aan te bellen telefoneren waarop nog drie komen aanlopen. Eén van hen haalt een breekijzer uit de tas en begint in het raamkozijn te wroeten. Als zij krakend geluid hoort belt ze de politie.

Aanrijdend zien agenten op de kruising Jagthuisstraat/Essenburgsingel vier mannen staan. Allemaal in het donker gekleed. Bij het zien van de politie gaan de mannen ervandoor. Een agent springt uit de auto en rent achter hen aan. Kort daarna kan hij drie mannen aanhouden. De vierde verdachte wordt even later door andere agenten aangehouden.

De politie is een onderzoek gestart. Daarbij werd in de Essenburgsingel een tasje met daarin een breekijzer aangetroffen. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):