vrijdag, 3. mei 2013 - 11:25 Update: 03-07-2014 0:58

Sneijder was van plan Derksen en Van der Gijp klappen te geven

Foto van Wesley Sneijder | Archief FBF
Foto: Archief FBF.nl
Hilversum

(Elfvoetbal) Dat Wesley Sneijder graag opkomt voor zijn vrouw en familie is bekend.

Ook Johan Derksen en René van der Gijp hadden dit bijna ervaren. Dit doet hun 'redder' Hans Kraaij Jr. uit de doeken in de VARA Gids.

Sneijder kon de grappen over zijn lengte en zijn vrouw Yolanthe in het televisieprogramma Voetbal International niet meer waarderen. Hij zou al een privéjet hebben geregeld om samen met vrienden uit de beruchte Utrechtse wijk Ondiep een paar klappen uit te delen aan het paar van Voetbal International. 

Yolanthe, Wesleys vrouw, maakte zich echter zorgen en belde Hans Kraay jr op. Ze zei: "Hans, jij bent goed met Wesley hè. Wes is helemaal krankjorum geworden!", zo herinnert Kraay jr. zich.

Even later kreeg Kraay jr. de middenvelder uit Utrechter zelf aan de lijn en slaagde erin om hem koest te maken en aan de grond te houden. "'Doe nou normaal Wesley', zei ik. Wacht nou even op maandag, ik ga dan wel even in de tegenaanval.

De privéjet bleef aan de grond en ik heb het die maandag voor Wesley opgenomen. Ik vertelde het verhaal vorige week aan Johan toen we 'in de make-up' zaten. Hij had het nog nooit gehoord."