dinsdag, 19. november 2013 - 22:19 Update: 03-07-2014 0:48

SNS Reaal beschuldigt klokkenluidster en doet aangifte

Foto van mannen op trap | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

SNS Reaal, de bank en verzekeraar die begin dit jaar genationaliseerd moest worden, heeft aangifte gedaan tegen een klokkenluider.

Het gaat om klokkenluidster Hetty van de Laar, die vorig jaar zelf de fraude bij de vastgoedtak van de bank bekendmaakte en naar justitie stapte. Dit schrijft De Finianciële Telegraaf dinsdag. Het functioneel parket dat de fraude bij SNS Reaal onderzoekt, heeft de aangifte bevestigd. Van de Laar is een voormalig door SNS Reaal ingehuurde projectmedewerkster die vorig jaar de mogelijke belangenverstrengeling en vriendjespolitiek van directeur Buck Groenhof van Property Finance, de vastgoedservice van SNS Reaal, naar buiten bracht. Als reactie hierop deed de bank aangifte tegen zes medewerkers van de vastgoeddivisie en volgde na de nationalisatie van de bank de arrestatie van Buck Groenhof.

Maar nu  wordt van de Laar beschuldigd van hetzelfde gedrag als waarvan zij indertijd Groenhof beschuldigde, namelijk het vervalsen van facturen en het witwassen van de opbrengst van de vervalsingen. Van de Laar was jarenlang zakenpartner van Buck Groenhof. Hij vormt volgens Van de Laar, samen met zijn netwerk, een criminele organisatie, die tot op de dag van vandaag actief zou zijn. Van de Laar heeft over de hele zaak een boek geschreven. Het boek zal eind van de week verschijnen en wordt door Bertram en De Leeuw uitgegeven. Het boek heeft de titel 'De ondergang van de SNS Bank. Klokkenluider tegen wil en dank'. Het boek belooft onthullingen over  een ‘criminele organisatie’ die ‘binnen SNS jarenlang zijn gang kon gaan, zo meldt Quote op de site.

Volgens ingewijden zou de Van de Laar deel uit hebben gemaakt van dat fraudeleuze netwerk en zich pas tegen Groenhof hebben gekeerd toen zij uit dat netwerk was gezet, zo schrijft de krant.

 

Categorie: