maandag, 16. december 2013 - 8:13 Update: 03-07-2014 0:46

SNS-top moet salaris terugstorten

Foto van mannen op trap | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Een voormalig bestuurder van SNS Reaal heeft na de nationalisatie van de bank SNS Reaal uiteindelijk geen half jaarsalaris meer meegekregen.

Het ministerie van Financieën heeft dit weten te voorkomen. Dit schrijft het Financieele Dagblad op basis van het boek 'De Val van SNS Reaal', dat morgen verschijnt.

Dit voorjaar heeft het ministerie van Financiën van SNS Reaal geëist dat het salaris werd teruggevorderd van de vertrokken SNS Reaal-topman Ronald Latenstein. SNS Reaal werd op 1 februari 2013 genationaliseerd. Een maand later bleek dat de bestuurders die op 1 februari hun functie hadden neergelegd zes maanden uitbetaald hadden gekregen, zo meldt RTL Nieuws. Dit betekende voor de voormalige bestuursvoorzitter van SNS Reaal Ronald Latenstein dat hij 2,5 ton mee kreeg en bij zijn rechterhand Ference Lamp ging het om 2 ton. Het ministerie  van Financiën accepteerde deze gang van zaken niet en eiste dat het geld werd teruggestort. Het ministerie was met de bestuurders overeengekomen dat zij geen vertrekvergoeding mee zouden krijgen. Maar volgens de bestuurders ging het niet om een bonus of gouden handdruk, maar was er sprake van het naleven van contractueel overeengekomen opzegtermijn.

Categorie: