woensdag, 10. april 2013 - 22:42 Update: 03-07-2014 1:00

Song for Marion gaat zingend in première in Tuschinski

Foto van Songs for Marion
Amsterdam

De hartverwarmende film Song for Marion zal zingend zijn landelijke première beleven op donderdag 11 april in Pathé Tuschinski in Amsterdam. De Britse feel good film, geregisseerd door Paul Andrew Williams, zal namelijk muzikaal worden ingeluid door het 65-koppige popkoor FUNtastic uit Weesp. Voor het eerst in Nederland zal een première op zo’n manier worden opgeluisterd.

Voor aanvang van de film, zal het koor FUNtastic een swingend optreden geven in de grote zaal van de bioscoop. Het koor dat onder andere nummers als Bad Romance en Moves Like Jagger tot zijn repertoire rekent, maakt hiermee een feestelijke gelegenheid van de première van Song for Marion, een film waarin een zangkoor centraal staat.

In Song for Marion vertolkt de getalenteerde en charismatische Vanessa Redgrave de rol van Marion. Deze gepensioneerde en altijd even optimistische dame houdt van optreden en zit in het lokale zangkoor, terwijl haar narrige man Arthur (Terence Stamp) niet begrijpt waarom ze zichzelf al zingend voor schut zet. Wanneer Marion komt te overlijden, probeert Arthur haar passie na te volgen en voegt zich bij haar oude zangkoortje. Hoewel de mopperige Arthur er een hekel aan heeft om in het middelpunt van de aandacht te staan, kruipt hij langzaam uit zijn schulp met de hulp van de charmante koorleidster Elizabeth (Gemma Arterton).

Categorie:
Tag(s):