dinsdag, 4. juni 2013 - 22:28 Update: 03-07-2014 0:57

SP deelt oordoppen uit rondom Stadspark

foto van uidelen oordoppen door SP | SP
Foto: SP
Groningen

De Groningse SP-afdeling heeft dinsdagavond oordoppen uitgedeeld in de buurten die rondom het Stadspark en de Drafbaan liggen. Aanleiding zijn verschillende feesten die bij de bewoners voor veel overlast zorgen.

Zo wil de SP-afdeling de bewoners een hart onder de riem steken met een ludiek gebaar. De Groningse SP-fractie in de gemeenteraad bracht onlangs de discussienotitie uit ‘Een bruisend Groningen voor iedereen’ waarin wordt gepleit voor betere afspraken met betrekking tot evenementen in het Stadspark en de Drafbaan.

De beleidsnota Feesten in Balans II, waarin de normen voor evenementen zijn geregeld, heeft volgens de SP een te ruime geluidsnorm. Daarnaast geldt er ander beleid voor de Drafbaan, waarin de normen nog ruimer zijn. De SP bepleit dan ook een verlaging van deze beide geluidsnormen en betere afspraken over rustpauzes en het aantal evenementen dat mag plaatsvinden. De gemeenteraad stemde eerder voor verruiming, waar ook toen was de SP tegen was. Raadslid Nicole Temmink: “De balans tussen een bruisende stad en een fijne stad om in te wonen nu te scheef. Dat zorgt niet alleen voor bewoners waarbij de ramen en de kopjes in de kast trillen, maar ook voor een slecht imago voor dit soort feesten. Dat is erg zonde en onnodig volgens ons."

De SP stelt voor om met organisatoren van feesten in gesprek te gaan en samen met hen te kijken naar originele locaties om feesten te geven. Temmink: "Ook wij houden van een feestje. Mooie, creatieve locaties buiten de stad zijn goed voor de organisatoren en voor een prettige stad."

Provincie:
Tag(s):