dinsdag, 12. februari 2013 - 20:09 Update: 08-07-2014 0:43

'Spreekkoren niet verwacht in de Kuip'

Rotterdam

(Elfvoetbal) De laatste tijd zijn racistische incidenten een veel terugkerend verschijnsel op de voetbalvelden.

Nadat Adam Maher twee weken terug tegen FC Den Bosch al slachtoffer was van racistische uitingen, was het afgelopen zondag tegen Feyenoord opnieuw raak.

De supporters van Feyenoord zongen 'er staat een schaap in het veld'. Maher zegt in het AD dat de scheidsrechter van dienst, Bas Nijhuis, hem er wel over heeft aangesproken. "Nijhuis kwam naar me toe en zei tegen me: 'Laat het maar even, ik spreek je er na de wedstrijd over'. Daar was ik het mee eens. Ik wilde sowieso wel gewoon doorspelen. Overigens kwam hij er na de wedstrijd niet meer op terug."

Overigens laat Maher zich niet beïnvloeden door de spreekkoren, net als eerder ook zijn teamgenoot Jozy Altidore na de wedstrijd tegen FC Den Bosch al aangaf. "Het zegt vooral wat over die mensen, ik voelde me echt totaal niet aangesproken. Wat Jozy zei na die wedstrijd, daar sta ik achter. Ik bid voor die supporters, ik ben beter opgevoed dan zij. Ik sta er ook boven. Zonder respect geen voetbal, wat mij betreft."

Van een club als Feyenoord, in een multiculturele stad als Rotterdam, had Maher de spreekkoren niet verwacht. "Want het is een topclub met topsupporters. Van zo'n club verwacht je zoiets niet. Ik kan hier weinig respect voor opbrengen."
Categorie:
Tag(s):