maandag, 20. mei 2013 - 22:58 Update: 03-07-2014 0:57

SP:te hard rijdende scooterhufters direct op de bon slingeren

SP:te hard rijdende scooterhufters direct op de bon slingeren
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat er harder kan worden opgetreden tegen scooterhufters die straten onveilig maken.

Scooterrijders kunnen nu niet op kenteken beboet worden wanneer ze te hard rijden. Volgens Bashir moet dit snel worden veranderd. Hij zal dinsdag bij minister Opstelten aandringen op extra maatregelen.

Het SP-Kamerlid wil dat er niet alleen wordt gekeken of een scooter wel of niet is opgevoerd maar dat er ook wordt gehandhaafd op de daadwerkelijk gereden snelheid. 'De overlast op de fietspaden van grote steden zoals Amsterdam wordt door scooters steeds groter. Dit is voor fietsers zeer frustrerend. Ik wil dat scooterrijders die te hard rijden op de bon worden geslingerd, door bijvoorbeeld een lasergun in te zetten. Nu kijkt men alleen of het apparaat is opgevoerd. Kijken of een scooter opgevoerd is zorgt voor meer werk voor de politie terwijl op de bon slingeren van scooterhufters veel sneller en makkelijker kan,' stelt Bashir.

Bashir wil verder dat er goed samengewerkt wordt tegen scooterhufters. Een eerdere campagne in Amsterdam tegen de scooteroverlast bleek namelijk niet effectief. De gemeente heeft niet alleen onvoldoende mogelijkheden om te kunnen handhaven, maar ook geen inzage in de politiecijfers over de aanpak van scooteroverlast. Bashir: 'Ik vind het niet meer dan logisch dat er goed wordt samengewerkt tussen gemeente en politie en dat cijfers ook worden uitgewisseld. Ik ga er van uit dat minister Opstelten ook deze noodzaak ziet.'

 

Provincie:
Tag(s):