donderdag, 28. november 2013 - 11:27 Update: 03-07-2014 0:48

Stedelijk Museum ontvangt 127 werken van 92 verschillende kunstenaars

Foto van werk van Saskia Olde Wolbers | Stedelijk Museum
Foto: Stedelijk Museum
Amsterdam

Het Stedelijk Museum heeft een schenking gekregen van 127 werken van 92 verschillende kunstenaars. Dit meldt het Stedelijk Museum donderdag.

Ter ere van de heropening van het Stedelijk Museum en het directeurschap van Ann Goldstein krijgt het Stedelijk deze substantiële schenking van verzamelaars Pieter en Marieke Sanders uit Haarlem.

Cadeau
Pieter en Marieke Sanders lichten hun schenking toe: “De heropening van het Stedelijk vraagt om een cadeau vonden wij. Voor ons was dat de aanleiding om een selectie te maken uit onze collectie en aan het Museum te schenken, zodat deze werken weer zichtbaar worden buiten de muren van ons huis. Want kunst moet gezien worden.”


Nieuwe kustenaars in collectie
In een aantal gevallen betekent de schenking de start van de aanwezigheid van een kunstenaar in de collectie, zoals dat geldt voor Lara Almarcegui, Sema Bekirovic en Steven Waddell. De samenstelling van de schenking is zeer gevarieerd: het gaat om schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, videokunst en werk op papier.


De schenking bestaat uit werk van onder meer Yael Bartana, Marinus Boezem, Hans Broek, Persijn Broersen/Margit Lukacs, Edward Burtynsky, Jan De Cock, Jeremiah Day, Ger van Elk, Alicia Framis, Ryan Gander, Babs Haenen, Jitka Hanzlova, Roni Horn, Loes van der Horst, David Jablonowski, Folkert de Jong, Job Koelewijn, Maartje Korstanje, Anouk Kruithof, Gabriel Lester, Hellen van Meene, Pieter Laurens Mol, Fatmi Mounir, Navid Nuur, Charlotte Schleiffert, Saskia Olde Wolbers, Paulien Oltheten, Ronald Ophuis, Barbara Visser en Marijke van Warmerdam.