donderdag, 7. november 2013 - 10:44 Update: 03-07-2014 0:49

Straatrover belandt in het water

Straatrover belandt in het water
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Een straatroof is voor een 32-jarige veelpleger uit Dordrecht woensdagavond 6 november geëindigd in het water. De Dordrechtenaar beroofde op de Prinsenkade een 59-jarige Oosterhoutse van haar tas. Het slachtoffer kwam daarbij ten val.

Een alerte winkelmedewerker hoorde haar gillen en rende naar buiten, hij pakte de straatrover vast. Tijdens de worsteling belandde de dief in het water.

Aangifte

Het slachtoffer een 59-jarige Oosterhoutse deed aangifte. Ze vertelde dat ze omstreeks 18.20 uur richting de parkeergarage liep. Ze had haar tas om haar linkerschouder hangen. Opeens zag ze dat een man op een fiets haar tas vastpakte. De aangeefster bleef haar tas vasthouden waardoor ze werd meegetrokken en op de grond viel. Tijdens haar val lukte het de dief haar tas af te pakken. De Oosterhoutse riep luidkeels om hulp waarop een 26-jarige medewerker van een winkel reageerde. Hij vertelt dat hij de vrouw hoorde gillen. Hij rende naar buiten en zag dat de straatrover op zijn fiets wilde stappen. Hij pakte hem vast en wilde hem naar de grond werken. De straatrover belandde daarbij met fiets en al in het water (de Nieuwe Mark).

Bekende van de politie

Agenten die ter plaatse kwamen hebben de straatrover, een bekende van de politie, uit het water getrokken en naar het cellencomplex gebracht. Hij is vastgezet. Aangeefster heeft aan de valpartij pijnlijke ribben en een wondje op haar rechterelleboog overgehouden. Ze ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Haar jas en muts zijn beschadigd. De tas werd op de kant door aangeefster aangetroffen. Er was niets uit gestolen, wel waren de hengsels kapot.

Provincie:
Blik op 112: