woensdag, 6. november 2013 - 12:45 Update: 03-07-2014 0:49

Straatrovers op de vlucht voor hond en bazin

Foto van hondenkop | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Twee straatrovers wilden op dinsdagavond een vrouw beroven.

Een 49-jarige vrouw uit Lelystad liep rond 22.50 uur met haar vier honden over het voetpad langs het water tussen de Landstrekenwijk en de Schoener. Zij liep in de richting van de sauna. Zij zag dat twee mannen haar tegemoet liepen. Eén van hen sprak haar in gebrekkig Nederlands aan en eiste onder andere haar geld en mobiele telefoon. Om zijn eisen kennelijk kracht bij te zetten, gaf hij haar een klap. Zij liet hen niet op zich zitten en gaf de man onder andere een knietje in zijn kruis. Eén van haar honden liet zich ook niet onbetuigd: hij beet de straatrover in zijn hand of arm. Vervolgens kozen de straatrovers eieren voor hun geld. Zij gingen er zonder buit te voet in de richting van het Groenhorstcollege vandoor.

Signalementen

De man die het slachtoffer aansprak en door de hond werd gebeten:
Donkergetinte man, opvallend lang (1.90-2.00 meter) rond de 25/26 jaar, slank tot normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas tot op de heupen en een donkere broek. Hij sprak zeer gebrekkig Nederlands. Mogelijk heeft hij een bijtwond in zijn hand of arm.

De medeverdachte:
Donkergetinte man, stuk kleiner (± 1.70 meter), rond de 25/26 jaar, breed/stevig postuur. Hij droeg een grijs sweatshirt met capuchon en een blauwe spijkerbroek. De mannen spraken onderling in een buitenlandse taal, die het slachtoffer niet kon verstaan.

Getuigen

Aan getuigen van de straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Lelystad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Hetzelfde geldt voor de mensen die menen de verdachte(n), mogelijk door een bijtwond aan zijn hand of arm, te herkennen.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):