dinsdag, 12. februari 2013 - 17:54

Straf geëist voor fatale val fietsster

Heemskerk

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft dinsdag een voorwaardelijke celstraf, een leerstraf, een werkstraf en een verplichte begeleiding door de jeugdreclassering, waaronder een behandeling voor emotie- en agressieregulering geëist tegen een nu 16-jarige jongen, voor het ten val brengen van een fietsster in Heemskerk. De 62-jarige vrouw viel tegen een boom en liep ernstig hoofdletsel op. 19 dagen later overleed ze.

De vrouw wilde op 11 oktober 2012 met haar fiets een groepje jongens inhalen, van wie er drie naast elkaar fietsten. Zij belde maar de jongens gingen niet aan de kant. Uiteindelijk lukte het haar de jongens in te halen, waarop de toen 15-jarige verdachte aan haar mandje ging hangen en zich liet voorttrekken. Ook zou hij aan het mandje hebben getrokken om daarna los te laten en tegen het mandje te trappen. De vrouw verloor daardoor haar evenwicht en viel.

De officier van justitie meent dat de verdachte dit niet heeft gewild. Maar met zijn klierderig gedrag heeft hij wel schuld aan haar dood, aldus de officier van justitie. "Hij heeft welbewust onaanvaardbare risico's genomen, met ernstige gevolgen." De officier neemt het hem ook kwalijk dat hij na de val lachend doorfietste en geen enkel gevoel van medeleven en respect heeft getoond.
Provincie:
Tag(s):