vrijdag, 12. juli 2013 - 9:35 Update: 03-07-2014 0:55

Studentes deden bommelding Hogeschool Leiden

Studentes deden bommelding Hogeschool Leiden
Leiden

De politie heeft woensdag 10 juli twee vrouwen van 19 en 20 jaar uit Den Haag aangehouden. Zij worden ervan verdacht op vrijdag 26 april een valse bommelding te hebben gedaan bij de Hogeschool Leiden.

Tijdens het verhoor heeft één van de vrouwen bekend dat zij samen met de andere verdachte verantwoordelijk is geweest voor de melding.

Op die 26e april kwam rond 14.30 uur een telefonische bommelding binnen bij de vestiging van de Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef. Direct werden de 300 aanwezigen geëvacueerd. Een groot aantal tentamens en examens kon daardoor niet doorgaan. Explosievenexperts hebben het gebouw doorzocht, maar geen bom aangetroffen.

Telefooncel
Uit het onderzoek naar de bommelding bleek dat het dreigtelefoontje was gepleegd vanuit een telefooncel in Den Haag. Op beelden van het cameratoezicht in Den Haag was te zien dat twee vrouwen op het tijdstip van de melding in die telefooncel waren. Het lukte de politie uiteindelijk om de identiteit van de vrouwen vast te stellen. Zij zijn woensdag 10 juli in hun woningen in Den Haag aangehouden. Beide zijn student aan de Hogeschool Leiden.