dinsdag, 3. september 2013 - 17:20 Update: 03-07-2014 0:52

Subsidie voor velgenwasmachine

Subsidie voor velgenwasmachine
Bedum

De provincie Groningen draagt 71.865,- euro bij aan het project Ontwikkeling duurzame velgenwasmachine van Banden Groep Noord BV, een groothandel in autobanden en velgen in Bedum. De subsidie komt uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

Banden Groep Noord wil een duurzame velgenwasmachine ontwikkelen. De subsidie stelt het bedrijf ook in staat de dienstverlening te verbeteren. Zo kan Banden Groep Noord de opslag van banden en velgen voor klanten uitbreiden. Met de duurzame wasmachine is er minder water en chemicaliën nodig, waardoor ook de werkomstandigheden voor de medewerkers worden verbeterd.

Subsidiebudget uitgeput 
Het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen bestaat sinds 1 januari 2013 en is een groot succes. In tijden waarin het voor veel ondernemers lastig is om een krediet bij banken te krijgen, is het verstrekken van deze subsidie een belangrijke steun in de rug. Op dit moment is er in totaal ongeveer 1 miljoen euro aan subsidies verleend en is er al 2 miljoen euro aan aanvragen binnengekomen. Er is geen geld meer uit het programma beschikbaar.

Provincie: