dinsdag, 9. juli 2013 - 13:51 Update: 03-07-2014 0:55

Technische oorzaak problemen sirenetest provincie Utrecht

Foto van sirene | FBF
Foto: fbf
Technische oorzaak problemen sirenetest provincie Utrecht
Foto: fbf
Utrecht

Tijdens het maandelijkse proefalarm op maandag 1 juli zijn de sirenes op enkele plekken in de provincie Utrecht niet afgegaan. Maximaal 35 van de 289 palen in de regio hebben geen signaal uitgezonden. Inmiddels zijn diverse testen uitgevoerd om de oorzaak te achterhalen.

Uit deze testen is naar voren gekomen dat er een technische storing was in het netwerk. De eigenaar van het alarmeringssysteem is het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het onderhoud en beheer is in opdracht gegeven aan het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV). Siemens en KPN zijn leveranciers van de techniek. De storing is door een monteur van Siemens verholpen. Uit het onderzoek is gebleken dat Veiligheidsregio Utrecht, als gebruiker van het alarmeringssysteem, de juiste handelingen heeft verricht.

Een woordvoerder van het Instituut Fysieke Veiligheid geeft aan dat het proefalarm juist bedoeld is om problemen aan het licht te brengen. 'Mocht er zich een storing voordoen, dan doen we er alles aan om dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. In het geval van Veiligheidsregio Utrecht is maandagmiddag meteen actie ondernomen en was het systeem op dinsdag, de dag na de storing, weer operationeel.'

Provincie:
Tag(s):