donderdag, 9. mei 2013 - 21:05 Update: 03-07-2014 0:58

Tegen hoofd schoppende voetballer (14) weer vrij

Tegen hoofd schoppende voetballer (14) weer vrij
Tegen hoofd schoppende voetballer (14) weer vrij

De 14-jarige amateurvoetballer van voetbalvereniging Tricht, die donderdag tijdens een voetbalwedstrijd een 15-jarige tegenspeler van S.C. Buitenboys uit Almere tegen zijn gezicht trapte, is vrijdagmiddag weer vrijgelaten na zijn voorgeleiding bij de rechter-commissaris. Dit heeft het OM vrijdag laten weten.

Het OM wilde oorspronkelijk de jeugdige voetballer poging tot doodslag ten laste leggen maar daar ging de rechter-commissaris niet mee akkoord. Hij wordt nu verdacht van poging tot zware mishandeling en mag voorlopig geen contactsporten meer beoefenen.

De 15-jarige voetballer van S.C. Buitenboys viel tijdens een duel met de 14-jarige tegenspeler van voetbalvereniging Tricht. Toen de jongen uit Almere na de val wilde opstaan, kreeg hij van de tegenspeler een harde trap in zijn gezicht. De Almeerder ging gestrekt en bloedde in het gezicht. Met een ambulance is hij overgebracht naar een ziekenhuis. De jongen heeft een lichte hersenschudding en verwondingen aan zijn gezicht opgelopen maar is inmiddels weer thuis. 

De 14-jarige tegenspeler komt uit Meteren. Hij werd donderdag aangehouden en moest mee naar het politiebureau. De voetbalwedstrijd vond donderdagmiddag plaats tijdens een jeugdtoernooi bij voetbalclub HSV De Zuidvogels in Huizen. De wedstrijd was tussen teams van S.C. Buitenboys uit Almere en Voetbalvereniging Tricht uit Tricht.
 

Provincie:
Tag(s):