maandag, 4. november 2013 - 12:01 Update: 03-07-2014 0:49

Tekenen van economisch herstel in de logistiek

Tekenen van economisch herstel in de logistiek
Foto: Archief FBF.nl
Diemen

In het derde kwartaal van 2013 is de vraag naar logistiek engineers en planners met maar liefst 39% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. De vraag naar supply chain managers liet in het derde kwartaal van 2013 een lichte daling van 2% zien ten opzichte van het derde kwartaal van 2012.

Met name in de industriële sector en zakelijke dienstverlening is er flinke vraag naar logistiek personeel. Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt 3e kwartaal 2013 van Stijn Berden, competence director bij Yacht.

De logistieke sector is van oudsher een belangrijke graadmeter voor de economie. Berden: "Het is een positief signaal dat de vraag met deze omvang stijgt, toenemende logistieke activiteit duidt op economisch herstel". Dit is in lijn met diverse andere graadmeters die het herstel van de economie in Nederland constateren.

Dat de lijn naar boven is gevonden blijkt uit verder onderzoek; daar waar in het eerste kwartaal nog sprake was van krimp ten opzichte van 2012 liet het tweede kwartaal een stijging zien in het aantal logistieke vacatures, deze stijgende trend zet nu dus door in het derde kwartaal. Het herstel van de vraag naar supply chain professionals volgt ook de klassieke route die start in het zuid-oosten van het land en doorzet via het midden en westen van het land naar het noorden. 

Categorie: