donderdag, 21. november 2013 - 19:07 Update: 03-07-2014 0:48

Ten Rouwelaar: Stekelenburg meest complete keeper

Ten Rouwelaar: Stekelenburg meest complete keeper
Foto: Archief FBF.nl
sport

(ELFVoetbal) Wie wordt de eerste keeper van het Nederlands elftal op het WK van komende zomer in Brazilië? "De best meevoetballende keeper is Kenneth Vermeer."

“ Zelf zou ik dat in ieder geval niet als plezierig ervaren.” Dat zegt Jelle ten Rouwelaar, doelman van NAC Breda. In Voetbal International wordt zijn mening gevraagd over de keepers van Oranje en het selectiebeleid van bondscoach Louis van Gaal daarin.

"Telkens drie andere keepers oproepen, vind ik vreemd." "Net zo vreemd als de opmerking dat Oranje voor de ene interland een doelman nodig heeft die sterk is op hoge ballen, dan weer een keeper die goed mee voetbalt en vervolgens iemand met een krachtige reflex op de lijn. Persoonlijk denk ik dat het beter is als er een duidelijke nummer 1 is. Ook voor de andere twee doelmannen in de Oranje-selectie is dat prettiger."

"Nu melden zich steeds drie keepers bij het Nederlands elftal die allen hopen dat ze in de basis staan. En aan de andere kant weten ze niet eens of ze er de volgende wedstrijd nog bij zitten... Zelf zou ik dat in ieder geval niet als plezierig ervaren. Gezien de omstandigheden tijdens de kwalificatiereeks begrijp ik dat er momenteel geen vaste eerste keeper is. Maar ik zou dat wel in een eerder stadium voor een vast drietal hebben gekozen."

"Het is bekend dat Van Gaal van achteruit wil laten opbouwen. Dan is het logisch een doelman te kiezen die bij die speelstijl past logischer dan de keuze te laten afhangen van de kracht van de tegenstander. Stekelenburg is mijn optiek de meest complete, ook de meest ervaren."

"Tim Krul keepte laatst fantastisch in de Premier League, maar is van alle keepers degene die bij zijn club het minst mee voetbalt. Dat ligt niet aan hem, maar aan Newcastle United waar de verdedigers niet uitzakken, meevoetballen wordt niet van hem gevraagd. Dus of dat bepalend moet zijn bij Oranje, vind ik lastig. Want de keeper die het beste mee voetbalt, is niet Vorm of Stekelenburg, dat is Kenneth Vermeer."

Categorie: