dinsdag, 30. juli 2013 - 18:57 Update: 03-07-2014 0:54

Thuiszorgmedewerkers bezetten hoofdkantoor Sensire

Thuiszorgmedewerkers bezetten hoofdkantoor Sensire
Foto: Archief FBF.nl
Varsseveld

Zorgmedewerkers in de Achterhoek hebben dinsdag om 15:30 uur het hoofdkantoor van thuiszorgorganisatie Sensire aan de Boterstraat 2 in Varsseveld bezet.

Dinsdagmiddag om 14:00 uur hadden zij een actievergadering, waar zij besloten om direct tot harde acties over te gaan. De thuiszorgmedewerkers eisen een gesprek met de directie van Sensire. De thuiszorgmedewerkers willen dat de sloop van de thuiszorg direct wordt gestopt. Zij willen dat hun werkgever kiest voor goede zorg, in plaats van massaontslag.

 Het kabinet wil in 2015 minder geld uitgegeven aan thuiszorg. Sensire heeft nu al aangekondigd om 1100 mensen te ontslaan, terwijl het geld gewoon blijft én de zorg gewoon blijft. De thuiszorgmedewerkers zijn woedend omdat Sensire zo vroeg voorsorteert op de plannen, die nog niet eens zijn aangenomen door het parlement. 'Het massaontslag is een grof schandaal en een drama voor de zorg. Wij willen dat de zorg voor onze cliënten op een goede manier blijft bestaan. Wij blijven hier zitten totdat we weten dat onze cliënten gewoon hun zorg kunnen houden’’, zegt thuiszorgmedewerker Esther.

 

,,De geest is uit de fles’’, zegt voorzitter Corrie van Brenk van Abvakabo FNV.  Thuiszorgmedewerkers voeren al jaren lang actie tegen de afbraak van hun vak en de zorg. Zij hebben met hun protesten afgedwongen dat het kabinet het aantal ontslagen in de thuiszorg naar beneden heeft bijgesteld van 100.000 naar 50.000. ,,Dat is nog altijd een onmenselijke sanering. En een sanering die alleen maar leidt tot duurdere zorg, want als al die ouderen en zieken hun thuiszorg missen, zijn ze eerder aangewezen op duurdere verpleegzorg. De zorg voor onze ouderen en zieken moet blijven bestaan. Daar strijden wij voor.’’