donderdag, 23. mei 2013 - 9:48 Update: 03-07-2014 0:57

Een op tien Nederlanders ontvangt Amber Alert

foto van vermissing | fbf
Foto: Politie
Den Haag

Een op de tien Nederlanders heeft inmiddels Amber Alert. Afgelopen dinsdag startte Radio-dj Giel Beelen samen met RTL Boulevard een actie om het aantal aanmeldingen omhoog te krijgen.

Doelstelling was om 1 op de 10 Nederlanders, dat wil zeggen 1,67 miljoen mensen, aangemeld te krijgen voor het AMBER Alert. En dat is gelukt. Inmiddels hebben 1.778.081 mensen zich aangemeld voor het AMBER Alert. Circa 370.000 mensen meldden zich de afgelopen dagen aan.

Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert: "Iedereen, nu al, enorm bedankt. Wat we de afgelopen dagen hebben gezien is geweldig. Zoveel mensen die ook anderen hebben opgeroepen zich aan te melden voor de gratis ontvangst van AMBER Alerts. Bedankt allemaal.

"De actie loopt tot 25 mei, de Internationale Dag van het Vermiste Kind. De doelstelling is dus met nog twee dagen te gaan al behaald. Maar we stoppen natuurlijk niet. Want ieder paar ogen is er één. En iedereen kan het verschil maken. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe beter dus. Je weet nooit wie de volgende levensreddende tip kan geven," vervolgt hij.

Er is geen enkel land ter wereld waar zoveel mensen procentueel gezien meespeuren naar vermiste kinderen. AMBER Alerts worden alleen verstuurd als een kind wordt ontvoerd of vermist raakt en de politie vreest voor het leven van dit kind. Dit is gelukkig maar een paar keer per jaar, maar juist in deze gevallen telt ieder minuut. Hoe meer mensen direct de foto van zo'n kind zien en gaan meezoeken, hoe groter de kans dat het kind levend worden teruggevonden.

Provincie: