vrijdag, 27. december 2013 - 13:32 Update: 03-07-2014 0:46

Tiener (13) mishandelt motoragent na aanhouding moeder kerstavond

Foto van motoragent bekeuring personenauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Leidschendam

Een motoragent, die afgelopen dinsdag op kerstavond in Leidschendam een 43-jarige automobiliste bekeurde, is door de 13-jarige zoon mishandeld. Dit meldt de politie vrijdag.

Aanhouding
De vrouw kreeg van de motoragent op de Berberis een bekeuring. De vrouw weigerde daarop enige vorm van medewerking zoals het verstrekken van haar persoonsgegevens. De agent was daarop genoodzaakt om de vrouw aan te houden. 

Zoon
Terwijl de agent de vrouw wilde aanhouden, riep zij haar 13-jarige zoon om hulp. Die schoot direct zijn moeder te hulp. De situatie escaleerde en de 13-jarige jongen zag kans om de agent te mishandelen. 

Met behulp van gewaarschuwde agenten en hulp van een omstander kon de vrouw en haar zoon worden aangehouden. Beiden werden de afgelopen dagen gehoord omtrent hun aandeel in het geweld. 

Motoragent ziek gemeld
De betrokken 27-jarige politieagent moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Hij heeft zich ziek gemeld. De politie zet het onderzoek naar het geweldsincident voort. De politie maakt proces-verbaal op tegen het tweetal. Moeder en zoon werden op last van het Openbaar Ministerie in voorlopige vrijheid gesteld.