vrijdag, 7. juni 2013 - 14:16 Update: 03-07-2014 0:56

Tieners Enkhuizen zwaargewond na aanvaring met snelle motorboot

Foto van kinderen op vlot en zwemmen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Enkhuizen

Donderdagavond zijn bij een aanvaring tussen een snelle motorboot en een fluistervletje in Enkhuizen twee jongens zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie vrijdag.

De twee jongens uit Enkhuizen van 12 en 13 jaar die op het vletje zaten in een brede vaart langs het Weelenpad, werden rond 21.15 uur geramd door de motorboot. Het tweetal is na de aanvaring door omstanders uit het water gehaald en met een traumaheli zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Hoge snelheid
In de snelle motorboot zaten twee mannen uit Bovenkarspel en Enkhuizen, respectievelijk 22 en 20 jaar oud. De bestuurder van de snelle motorboot is als verdachte aangemerkt en heeft een blaastest ondergaan. Hij blies een ‘P’ wat betekent dat hij geen alcohol had gedronken. Het vermoeden bestaat dat hij met hoge snelheid heeft gevaren. De vaart heeft ter plaatse een S-bocht. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Boten in beslag genomen
De twee boten die betrokken waren bij de aanvaring zijn in beslag genomen en veilig gesteld. Twee getuigen van het ongeval zijn eveneens door de politie ter plaatse gehoord. De aard van de verwondingen van de slachtoffers is niet bekend.