dinsdag, 31. december 2013 - 7:58 Update: 03-07-2014 0:45

Tientallen relschoppers in de boeien na rellen in Veen

foto van ingrijpen politie | fbf archief
Foto: fbf archief
Veen

Politiemensen zijn vannacht, de nacht van maandag op dinsdag, rond 00.30 uur op de Grotestraat belaagd door een grote groep personen die met lege flessen en zwaar vuurwerk gooiden.

Daarbij werd een ruit van een politieauto vernield. De politiemensen waren ter plaatse om een veilige werkomgeving te creëren voor de brandweerlieden die waren opgeroepen in verband met een in brand gestoken auto. Aan de vordering om te vertrekken werd niet voldaan. In plaats daarvan werd geantwoord met nog meer flessen en vuurwerk in de richting van de dienders. Hierop heeft de politie een charge uitgevoerd, waarbij acht relschoppers werden aangehouden. De rest van de groep vluchtte een horecagelegenheid in. Hierop werd besloten om ook die personen aan te houden. De in totaal circa 65 arrestanten zijn in politiebussen vervoerd en overgebracht naar cellencomplexen in de omgeving. Een politieheli werd ter assistentie bij het incident ingezet.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op.

Provincie: