maandag, 24. juni 2013 - 12:46 Update: 03-07-2014 0:55

Tijdelijke ledenstop ZZP Netwerk vanwege explosieve groei

foto van zzp | zzp
Foto: fbf
Amsterdam

ZZP Netwerk Nederland heeft een tijdelijke ledenstop ingevoerd. Sinds op 13 juni bekend werd dat ZZP Netwerk Nederland zich heeft aangesloten bij MKB-Nederland, ervaart de ondernemersorganisatie van ondernemende ZZP’ers een explosieve groei van het aantal leden. In een kleine twee weken werden bijna 700 nieuwe leden verwelkomd.

“Die kunnen wij administratief niet snel genoeg verwerken, conform de afspraak dat wij binnen 5 dagen de aanmelding controleren en een bevestiging van lidmaatschap sturen,” zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. “Bovendien verwachten wij uiterlijk voor half juli 2013 onze nieuwe – professionelere! – site online te hebben; op die nieuwe portal is het eenvoudiger om je als lid aan te melden. Ook zal de administratieve verwerking eenvoudiger zijn.”

Helmers zegt wel enigszins verrast te zijn door de explosieve groei van het aantal leden. “Natuurlijk wisten wij dat veel ZZP’ers vinden dat ze eigenlijk door MKB-Nederland vertegenwoordigd zouden moeten worden, maar dat ZZP’ers zich zó massaal zouden aanmelden nadat het nieuws van onze aansluiting bij MKB-Nederland bekend werd, had ik niet verwacht.”

Helmers zegt ook blij te zijn met de vele felicitaties van regionale MKB-afdelingen, individuele ZZP’ers alsook de felicitaties van enkele bestuursleden van VNO-NCW. “Het is een teken aan de wand,” besluit Helmers. “De felicitaties én de explosieve groei van het aantal leden geven aan dat ZZP’ers als MKB’ers moeten worden beschouwd. En dat is waar wij van harte achter staan.”