woensdag, 30. oktober 2013 - 14:14 Update: 03-07-2014 0:49

Timmer weg bij NPO om verschil in visie

Foto van Gerard Timmer NPO | NPO
Foto: NPO
Hilversum

Na ‘een verschil in visie’ op de vernieuwing van de organisatie vertrekt Gerard Timmer, Directeur Video, per 1 januari 2014 bij de NPO. Dit laat de NPO woensdag weten.

‘Timmer, die sinds juli 2007 in dienst is, draagt in de komende periode zijn taken over’, aldus de NPO.

Na een goede en intensieve samenwerking gedurende een periode van zes jaar ziet Timmer hierdoor aanleiding om nieuwe stappen te gaan zetten in zijn loopbaan.

De NPO roemt de staat van dienst van Gerard Timmer. Hij was met zijn team meer dan zes jaar verantwoordelijk voor de programmering van Nederland  1, 2, 3, Zapp/Zappelin en de themakanalen. Sinds 2011 was hij – met activiteiten als npo.nl, de NPO App en Uitzending Gemist - ook verantwoordelijk voor de online strategie.

Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “Gerard heeft er mede voor gezorgd dat de NPO vorig jaar het meest succesvolle televisiejaar had. Door te programmeren met het oog op het publiek en het publieke karakter van de NPO, is dat Gerard en zijn team gelukt in tijden van bezuinigingen. Wij zijn Gerard dankbaar voor zijn grote  bijdrage aan de NPO en wensen hem veel succes in de toekomst.”