dinsdag, 10. september 2013 - 22:29 Update: 03-07-2014 0:52

Timmermans bespreekt Syrië met Qatar

Foto van minister Timmermans | Min. van Buitenlandse Zaken
Foto: Min. van Buitenlandse Zaken

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag tijdens een bezoek aan Qatar uitgebreid van gedachten gewisseld over de crisis in Syrië met zijn collega Khalid al-Attiya.

Al-Attiya en Timmermans bespraken ook de situatie in Egypte. Timmermans bezocht Qatar om een beter beeld te krijgen van de politieke, economische en culturele ambities van het land.

In Doha had Timmermans ook een ontmoeting met jonge journalisten, bloggers en medewerkers van het Doha Center for Media Freedom, dat onder leiding staat van de Nederlander Jan Keulen. Timmermans: "Ik bewonder de ambities van Qatar om het onafhankelijke nieuwscentrum van het Midden-Oosten te worden. Tegelijk zou Qatar ook zijn eigen media meer vrijheid kunnen geven."

Timmermans sprak ook met vertegenwoordigers van de culturele sector van Qatar, waaronder een kunstkenner en een architect, en met Rem Koolhaas, die diverse grote bouwwerken heeft ontworpen in Doha. Gespreksonderwerpen waren het vooruitstrevende culturele klimaat in Doha en de identiteit van de inwoners van de Golfstaten. Qatar is bezig zich te ontwikkelen tot culturele hotspot van het Midden-Oosten, waar grote kansen liggen voor Nederlandse ontwerpers en musea.

Categorie:
Tag(s):