vrijdag, 8. februari 2013 - 16:18

Tip leidt tot nieuw onderzoek rond dood Anass Aouragh

Wassenaar

De politie is vrijdag opnieuw een onderzoek gestart in het bos in Wassenaar waar donderdag het lichaam van de 13-jarige vermiste Anass Aouragh werd aangetroffen. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

’Nieuwe aanwijzing’
Na de vondst gisteren startte de politie al een uitgebreid en langdurig onderzoek op en rond de vindplaats van het jongetje. De politie heeft laten weten vrijdag, naar aanleiding van een nieuwe aanwijzing, opnieuw in het Wassenaarse bos een onderzoek te zijn gestart. Waar de politie naar zoekt en wat om wat voor aanwijzing het gaat wil de politie niet zeggen.

Vrijdag wordt er op het lichaam van Anass sectie verricht om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

Donderdagavond werd pas duidelijk dat het lichaam, dat de politie donderdagochtend in het natuurgebied in Wassenaar aantrof, van de vermiste 13-jarige Anass Aouragh was . Hij werd sinds woensdagavond vermist.

Nadat de politie het stoffelijk overschot vond in het natuurgebied nabij de Katwijkseweg werd direct een groot sporenonderzoek verricht. Medewerkers van de forensische opsporing (FO) hebben de gehele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen.

Burgemeester Jan Hoekema reageerde donderdag op het nieuws: "Ik ben geschokt en ontdaan over het tragische nieuws en leef mee met de familie."

De politie was sinds woensdag 6 februari 18.45 uur op zoek naar de 13-jarige Anass Aouragh. De jongen bezorgde woensdagmiddag reclame folders in de wijk Oostdorp in Wassenaar en kwam hierna niet zoals afgesproken naar huis.

Toen de ouders de politie waarschuwden startten zij direct een groot onderzoek waarbij een helikopter en een speurhond werden ingezet. Social media werden ingezet en een Amber Alert bericht verzonden. De fiets van de jongen werd door twee jongens op de Katwijkseweg nabij recreatiepark Duinrell om 20.00 uur teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):