vrijdag, 9. augustus 2013 - 9:39 Update: 03-07-2014 0:53

Tips in voorlichtings-campagne voor Poolse zwemmers

Foto van zwemmers in rivier | BON
Foto: Bon
Den Haag

De Reddingsbrigade Nederland en Poolse ambassade starten vandaag een voorlichtingscampagne voor Polen in Nederland met betrekking tot veilig zwemmen.

Rond het weekeinde van 1 tot en met 4 augustus zijn 5 Polen door zwemongevallen om het leven gekomen. De ambassade van de Republiek Polen en Reddingsbrigade Nederland starten om die reden vandaag een voorlichtingscampagne onder de Poolse gemeenschap in Nederland. Het doel is om tips om veilig te kunnen genieten van het water zo breed mogelijk bekend te maken onder deze doelgroep en zo te bevorderen dat er minder zwemongevallen plaatsvinden. 

Reddingsbrigade Nederland signaleert al enkele jaren een toename van het aantal zwemongevallen onder Poolse mensen in Nederland. Oorzaken van de meeste ongevallen zijn een (combinatie van een) beperkte zwemvaardigheid, zwemmen op plaatsen waar geen toezicht wordt gehouden, het gebruik van alcohol en overmoedigheid. De gebeurtenissen van afgelopen week toen in enkele dagen 5 Polen verdronken is een tragisch dieptepunt. De Poolse ambassade en Reddingsbrigade Nederland hebben daarop de handen ineen geslagen en informatie in het Pools samengesteld over veilig zwemmen in Nederland. Die zal in een uitgebreide versie met achtergrondinformatie en een korte versie met de belangrijkste tips breed worden verspreid via verschillende kanalen zoals Poolse kranten, werkgevers, uitzendbureaus, parochies en social media.