maandag, 27. mei 2013 - 16:37 Update: 03-07-2014 0:57

Topman Google Eric Schmidt: Weet wat je online deelt

Foto van Google topman Eric Schmidt | Google
Foto: Google
Amsterdam

Topman Eric Schmidt van Google waarschuwt tieners dat "Alles wat je nu online gooit, blijft je hele leven op het internet beschikbaar."

Dat zij de topman zaterdag op het Hay Festival in het Verenigd Koninkrijk waar The Telegraph over bericht. Jongeren die hun hele dagelijkse levenssteil op internet willen zetten, hoeven daar nauwelijks nog moeite voor te doen. "De hedendaagse jeugd wil graag alles wat ze doen delen met anderen waarbij ze niet stilstaan dat die informatie voor zeer lange tijd beschikbaar blijft, ergens op internet", aldus Schmidt. Schmidt wijst vooral naar hun toekomst wanneer ze ergens gaan solliciteren. Dan kunnen volgens de topman  Foto’s, filmpjes of uitspraken die online staan behoorlijk in de weg staan. 

Schmidt: Geen herstel meer mogelijk

"Dat tieners malle fratsen uithalen is niet iets van de laatste tijd. Dat hebben ze altijd al gedaan, alleen nu zijn de gevolgen blijvend. Vroeger kregen ze op hun duvel, maar na een tijdje sprak niemand er meer over. Tegenwoordig is elke misstap na jaren nog online te zien", zegt Schmidt. Smidt pleit dan ook voor een betere voorlichting door bijvoorbeeld de ouders op het internetgedrag van hun kroos. 

Categorie:
Tag(s):