vrijdag, 29. november 2013 - 15:17 Update: 03-07-2014 0:47

Tot 22 jaar celstraf geëist voor moord op sportschool-houder

Foto van wetboek strafrecht rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De officier heeft vrijdag voor de rechtbank in Lelystad een gevangenisstraf van 22 jaar geëist tegen de 40-jarige M. uit Apeldoorn. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

'Zij acht bewezen dat hij Bennour in de nacht van 12 op 13 september 2011 heeft doodgeschoten', aldus het OM.

'Posten'
Voor medeplegen eiste de officier 19 jaar gevangenisstraf tegen de 27-jarige A. die bij de moord aanwezig was en mede heeft voorbereid. Tegen de 46-jarige S. eiste ze eveneens voor medeplegen een gevangenisstraf van 17 jaar. Hij wist wat M. en A. van plan waren, heeft onder meer schietoefeningen met hen gedaan met het moordwapen en stelde zijn appartement beschikbaar om `te posten'.

Tegen de drie andere verdachten, een 60-jarige man, een 47-jarige vrouw en een 28-jarige man werden straffen geeist van respectievelijk 3 en 2 jaar. De officier acht medeplichtigheid bij alle drie bewezen, omdat ze op de hoogte waren van het moordplan op Bennour en zij de andere verdachten behulpzaam zijn geweest.

Drie van de zes verdachten waren werkzaam in de sportschool van verdachte S. in Apeldoorn. De oudste verdachte is de ex-schoonvader van Bennour.