zaterdag, 28. december 2013 - 16:47 Update: 03-07-2014 0:46

In totaal 11 arrestaties en vier gewonden bij landelijke steekincidenten

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden landelijk drie steekincidenten plaats. 'In Den Haag, Eindhoven en Almere hield de politie in totaal elf personen aan', meldt de politie zaterdag.

'De betrokkenheid van de de 11 aangehouden personen bij de incidenten wordt onderzocht', aldus de politie.

Eindhoven
In Eindhoven ging de politie zaterdagnacht 28 december rond half drie op zoek naar een man die schreeuwend over de Jan van der Heijdestraat zou lopen. De Eindhovenaar bleek tijdens een ruzie enkele steekwonden te hebben opgelopen. 

Een 50-jarige plaatsgenoot werd in de directe omgeving aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het steekincident. De gewonde 19-jarige werd later in het ziekenhuis aangehouden omdat hij zijn plaatsgenoot geslagen zou hebben. De politie onderzoekt de exacte toedracht en aanleiding van het incident.


Den Haag
In Den Haag kwam omstreeks 06.10 uur een melding binnen van een vechtpartij/steekincident in een horecagelegenheid aan het Spui. Ter plaatse bleek dat twee personen gewond waren geraakt. Eén van hen, een 35-jarige man, moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Een tweede man (22 jaar) kon ter plaatse en later aan het bureau worden behandeld. De politie hield beide slachtoffers aan, evenals vijf andere aanwezigen in de horecagelegenheid. In de zaak zijn enkele messen gevonden. Medewerkers van de forensische opsporing (FO) deden een sporenonderzoek en de recherche zal de betrokkenheid van de negen aangehouden verdachten bij het steekincident onderzoeken.

Almere
In Almere raakte vrijdagavond 27 december een 21-jarige vrouw gewond aan haar buik nadat een onbekende man haar had gestoken. Getuigen belden iets na negen uur dat in een huis aan de Kaneelstraat een geweldsincident had plaatsgevonden.

Agenten troffen ter plaatse de 21-jarige vrouw aan. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De recherche onderzoekt wat zich in de woning heeft afgespeeld. Getuigen verklaren dat na het incident een auto met mogelijk drie verdachten is weggereden. Mochten er getuigen zijn die de politie nog niet gesproken heeft, dan worden zij verzocht contact op te nemen via 0900-8844.