vrijdag, 8. november 2013 - 14:45 Update: 03-07-2014 0:49

In totaal 42 aanhoudingen rond wedstrijd PSV-Zagreb

Foto van politie en voetbalsupporters | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Donderdag zijn in Eindhoven in totaal 42 aanhoudingen verricht in het kader van de noodverordening rond de wedstrijd PSV-Zagreb. Dit meldt de politie vrijdag.

Twee personen zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van mishandeling. Andere personen werden aangehouden omdat ze niet in het bezit waren van een kaartje voor de wedstrijd, in bezit waren van valse kaartjes of geen identiteitsbewijs konden tonen.

Ook waren enkele personen in bezit van Dinamo Zagreb spullen en hadden geen wedstrijdkaartje. In de noodverordening was onder meer aangegeven dat supporters van Zagreb zonder kaartje voor de wedstrijd van PSV niet in Eindhoven mochten verblijven of op Eindhoven Airport mochten landen. 

Donderdagochtend werden op Eindhoven Airport 15 mensen aangehouden voor het niet voldoen aan de noodverordening. De KMAR controleerde deze personen omdat ze mogelijk deel uit maakten van de supportersgroep van Dinamo Zagreb. Zij konden geen kaartje tonen en voldeden dus niet aan de noodverordening. 

De andere 27 verdachten werden gedurende de dag en avond in Eindhoven aangehouden.Alle verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.Twee personen zijn in verzekering gesteld, omdat ze verdacht worden van een mishandeling. De anderen zijn donderdag in de loop van de dag of vannacht vrijgelaten.

Noodverordening 
Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven kondigde een noodverordening af rondom de wedstrijd PSV - Dinamo Zagreb zodat Kroatische supporters zonder wedstrijdkaartje zich niet in de stad mochten ophouden. Deze noodverordening werd ook bekend gemaakt in Kroatië.