donderdag, 19. december 2013 - 11:07 Update: 03-07-2014 0:46

Trainer MVV belaagd na wedstrijd tegen Cuijk

foto van rellen | Archief bon
Foto: Archief bon
Cuijk

De politie heeft woensdagavond in moeten grijpen bij ongeregeldheden na de voetbalwedstrijd JCV Cuijk-MVV Maastricht. Kort na de rellen is een man opgepakt.

Tijdens de wedstrijd was het al onrustig in het stadion. MVV-supporters richtten vernielingen aan en staken vuurwerk af, zodat de politie besloot op te schalen. Er waren heel snel een kleine 30 politiemensen aanwezig en ook werd een peloton ME opgeroepen. Na de wedstrijd keerde een groep MVV-supporters zich tegen de politie en de stewards en ook werd de trainer van MVV belaagd.

Naar bussen begeleid

De politie heeft kunnen voorkomen dat de supporters op eigen gelegenheid van het sportterrein af konden gaan. Ze zijn naar hun bussen begeleid en daarna zijn de supportersbussen door de politie naar Maastricht begeleid.

Aanhouding

Naar aanleiding van de ongeregeldheden in Cuijk heeft de politie rond 0.30 uur in Maastricht een 38-jarige inwoner van Maastricht aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden en opruiing. Tijdens de politie-inzet hebben vier agenten verwondingen opgelopen. Eén van hen werd in het tumult gebeten door een politiehond, een ander kreeg een fles tegen zijn hoofd, een derde agent kreeg een hekwerk op een voet en de vierde werd door een supporter op zijn neus geslagen. De politie onderzoekt de ongeregeldheden van woensdagavond in Cuijk en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.