maandag, 7. oktober 2013 - 10:35 Update: 03-07-2014 0:51

Trouwen in het bos kan vanaf volgend jaar

Utrecht

Nieuw op trouwgebied; elkaar het ja-woord geven in één van de Nederlandse bossen. Vanaf 1 januari 2014 is het voor ieder aanstaand bruidspaar mogelijk, want verdeeld over meerdere zorgvuldig geselecteerde boslocaties kan zowel de plechtigheid, het diner als een feestje worden gevierd.

Trouwen in het Bos werkt hiervoor samen met Staatsbosbeheer. De eerste locaties voor deze bijzondere buitenbeleving zijn bekend, in de loop van het jaar volgen er nog meer. Sprookjes lijken tot leven te komen, want trouwen in het bos is een adembenemende belevenis. Een bostrouwerij, inclusief BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand), styling, catering en patissiers. In Nederland komt het nog zelden voor, want lang niet overal mag je zo maar buiten trouwen. Bovendien is het een hoop geregel. Trouwen in het bos is vanaf nu voor iedereen mogelijk.

Het concept

Voor Staatsbosbeheer past het concept van Trouwen in het Bos goed bij de doelstellingen om mensen te laten genieten van de Nederlandse natuur. Beide partijen hebben meerdere locaties door heel Nederland uitgekozen die aan alle eisen voldoen om als geschikte trouwlocatie te kunnen dienen. De eerste locaties van Staatsbosbeheer zijn al bekend: het Boomkroonpad (Drouwen), het Drents-Friese Wold (Appelscha), de Pelen (Ospel), de Sallandse Heuvelrug (Nijverdal) en de Weerribben (Ossenzijl). Waarschijnlijk volgen op korte termijn meer locaties.

Provincie:
Tag(s):