maandag, 21. oktober 2013 - 15:21 Update: 03-07-2014 0:50

Tsjechische chauffeur dodelijk geplet door stalen rollen

Foto van vrachtwagen chauffeur cabine | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Moerdijk

Maandagochtend is een 51-jarige Tsjechische vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen nadat hij door stalen rollen werd geplet tijdens het lossen. Dit meldt de politie maandag.

'Het slachtoffer raakte bekneld onder stalen rollen met een totaal gewicht van circa 12 ton', aldus de politie.

Loswerkzaamheden
Het trieste ongeluk gebeurde maandagmorgen 21 oktober 2013 rond 10.00 uur in een bedrijf aan de Apolloweg op het industrieterrein Moerdijk. De man was bezig met het lossen van rollen staal.

Hij raakte in zijn trailer bekneld onder 6 rollen staal, met elk een gewicht van 1,9 ton. Het slachtoffer is op slag overleden. Het duurde geruime tijd voordat de hulpverleningsdiensten het stoffelijk overschot hadden geborgen. De politie stelde vast dat het om een 51-jarige man afkomstig uit Tsjechië ging.


Onderzoek
De arbeidsinspectie en forensisch rechercheurs van de politie onderzochten de trekker met oplegger en de plaats van het ongeval. Daarbij werden sporen veilig gesteld en foto’s gemaakt van de aangetroffen situatie.

Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen wordt getracht om de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.