zaterdag, 29. juni 2013 - 10:25 Update: 03-07-2014 0:55

De TT-Nacht in Assen rustig verlopen

foto van TT-nacht Assen | R. Koene/Compact Media | www.compactmedia.nl
Foto: Bon
Assen

De TT-Nacht in Assen is voor de politie rustig verlopen. In totaal werden ’s avonds en ’s nachts 24 personen gearresteerd.

De aanhoudingen hadden te maken met vechtpartijtjes, mishandelingen, het beledigen van politiemensen en met het afsteken van vuurwerk. Een politieman werd in zijn gezicht geslagen bij een arrestatie. De agent raakte licht gewond. Twee bezoekers liepen letsel op bij een steekpartij op het Abel Tasmanplein. 
Afgezien van de steekpartij bij het Abel Tasmanplein deden zich geen ernstige incidenten voor. Wat de oorzaak is van het incident dichtbij het kermisterrein, is nog onbekend. Beide slachtoffers werden met onder meer letsel aan het gezicht en lichaam in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De twee daders zijn nog spoorloos.

Bezoekers

De TT-Nacht werd bezocht door zo’n 50.000 mensen; zo’n 20.000 minder als in 2012. De daling heeft naar alle waarschijnlijkheid met het slechte weer te maken. Het regende tot diep in de nacht, waardoor tegen een uur of twee veel publiek het voor gezien hield. 
Ondanks de regen hing er een goede sfeer in het centrum van de stad. Na drie uur ontstond een aantal vechtpartijtjes waarvan de meeste door de politie in de kiem werden gesmoord. De meeste arrestanten zijn na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. Over de hele TT-week verspreid zijn 36 mensen aangehouden.

 

Provincie:
Tag(s):