dinsdag, 15. oktober 2013 - 8:16 Update: 03-07-2014 0:50

Turken zullen alles geven in beslissende interland

foto van oranjeelftal | fbf
Foto: Greenpeace

(ElfVoetbal) Voor Fatih Terim, de bondscoach van Turkije, telt vanavond maar één ding en dat is winnen.

Want bij een overwinning op het Nederlands elftal mag Turkije zich via de play-offs alsnog proberen te plaatsen voor het WK in Brazilië.

De Turken zijn vol vertrouwen voor de komende wedstrijd. De laatste drie interlands werden namelijk alle drie gewonnen: 5-0 tegen Andorra, 2-0 tegen Roemenië en 2-0 tegen Estland. Toch beseft Terim dat Oranje van een ander kaliber is dan de andere tegenstanders.

De Telegraaf citeert de oud-coach van Galatasaray: "We gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen, maar vergeet niet dat Nederland de tegenstander is. Holland is één van de sterkste voetballanden van de wereld en ze hebben de beschikking over wereldklassespelers als Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder."

De statistieken spreken ook niet in het voordeel van de Turken. Oranje heeft al bijna 400 minuten geen Turkse tegengoal hoeven incasseren. De laatste Turkse treffer werd op 2 april 1997 gescoord door Hakan Sükür. Daarna eindigden de onderlinge wedstrijden tweemaal in een 0-0 gelijkspel en in 1-0 en 2-0 overwinningen voor het Nederlands elftal.

Categorie:
Tag(s):