zaterdag, 16. februari 2013 - 9:11

Twee doden en zeven gewonden bij verkeersongeval Venhuizen

Venhuizen

Op vrijdagavond omstreeks 23.40 uur vond er een aanrijding plaats op de Provincialeweg in Venhuizen waarbij twee personen dodelijk gewond raakten.

Zeven anderen liepen letsel op.

Vermoedelijke toedracht

Een 18-jarige man uit Hoogkarspel reed in een personenauto in de richting Hoorn. Door onbekende oorzaak raakte hij aan de rechterzijde van de rijbaan in de berm. Bij het terugsturen schoot de auto de weg over en belandde op de verkeerde weghelft. Hier kwam de auto nagenoeg frontaal in botsing met een personenauto die vanuit de richting Hoorn aan kwam rijden. Deze auto werd bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Midwoud.

Bij de botsing kwamen de 18-jarige man uit Hoogkarspel en een 33-jarige man uit Enkhuizen, die als passagier voorin de auto van de 48-jarige vrouw meereed, om het leven.

Zeven gewonden naar ziekenhuis

In de auto van het slachtoffer uit Hoogkarspel reden een 16-jarig meisje uit Grootebroek en een 18-jarige man uit Wijdenes mee. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Achter in de auto van de vrouw uit Midwoud zaten ook nog vier passagiers. Hierbij ging het om een 35-jarige man uit Grootebroek, een 17-jarige jongen uit Midwoud, een 43-jarige man uit Hoogkarspel en een 29-jarige man uit Bovenkarspel. Zij werden samen met de vrouw overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar en het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Tijdens de afhandeling van de aanrijding was de Provincialeweg tot ongeveer 03.00 uur afgesloten voor alle verkeer.
Provincie:
Tag(s):